Plastische chirurgie Genk

Bovenste oogleden


Ter hoogte van de bovenste oogleden kan er een verslapping van de huid ontstaan. Hierdoor kan er een vermoeide of trieste blik ontstaan. Verder hebben sommige patiënten last van vermoeidheidsklachten of spreken ze van een ‘drukkend gevoel’. Een huidoverschot maar ook een teveel aan onderhuids vetweefsel geven aanleiding tot deze klachten.

Dit kan behandeld worden door middel van een bovenste ooglidcorrectie of bovenste blefaroplastie. Tijdens deze ingreep onder lokale verdoving, wordt er via een incisie in de bovenste ooglidplooi overtollige huid en onderhuids vetweefsel weggenomen.

Op die manier wordt er terug een open blik gecreëerd en de vermoeidheidsklachten tegengegaan. De ooglidplooi wordt weer mooi afgelijnd met een litteken dat erg goed geneest en bijna niet meer zichtbaar zal zijn.

Voorbereiding

  • Voor deze ingreep onder lokale anesthesie dient u niet nuchter te zijn.
  • Een tijdige rookstop is erg belangrijk om wondhelingsproblemen te voorkomen.
  • Bij het nemen van bloedverdunners dient u deze tijdig te stoppen, bespreek dit zeker met de chirurg tijdens de raadpleging.

Postoperatief verloop

  • U dient gedurende een week geen zware inspanningen te leveren of zware lasten te tillen.
  • De eerste week kunnen uw oogleden gezwollen zijn en blauw verkleuren, dit gaat relatief snel voorbij.

Mogelijke complicaties


Zoals bij elke operatie, geeft deze ingreep een risico op bloeding, infectie of een verstoorde wondheling. Na een bovenste ooglidcorrectie kan het zijn dat u de eerste dagen moeite heeft uw ogen volledig te sluiten omwille van de zwelling. Hierdoor kan u last krijgen van droge ogen, te behandelen met oogdruppels.