Plastische chirurgie Genk

Borstlift


Een borstlift of mastopexie is een ingreep onder algemene narcose waarbij het ‘doorhangen’ of ptose van de borsten tegengegaan wordt. Door het ouder worden (verlies van elasticiteit van de huid), het effect van de zwaartekracht, na een zwangerschap/borstvoeding of door een belangrijk gewichtsverlies, kunnen de borsten hun stevigheid verliezen.

Door middel van een borstlift wordt er terug meer stevigheid aan de borsten gegeven en de vorm gecorrigeerd. Indien er ook een volumeverlies aanwezig is, kan deze borstlift gecombineerd worden met het plaatsen van borstimplantaten.

Voorbereiding

  • Voor deze ingreep onder algemene verdoving dient u nuchter te zijn.
  • Een tijdige rookstop is erg belangrijk om wondhelingsproblemen te voorkomen.
  • Bij het nemen van bloedverdunners dient u deze tijdig te stoppen, bespreek dit zeker met de chirurg tijdens de raadpleging.

Postoperatief verloop

  • U dient gedurende een aantal weken een sportbeha dragen om het resultaat te optimaliseren.
  • U mag gedurende 6 weken geen zware (sportieve) inspanningen leveren.
  • Het is erg belangrijk zo snel mogelijk na de ingreep te mobiliseren (binnen de pijngrenzen), dit om oa trombose te voorkomen.

Mogelijke complicaties


Zoals bij elke operatie, geeft deze ingreep een risico op bloeding, infectie of een verstoorde wondheling. Na een borstlift kan het zijn dat het gevoel ter hoogte van de tepel veranderd is, dit hangt af van de bezenuwing, de grootte van de reductie en verschilt van patiënt tot patiënt. Verder kan het zijn dat borstvoeding niet meer mogelijk is, ook dit verschilt van patiënt tot patiënt.