Plastische chirurgie Genk

Armlift


Door veroudering of na fors gewichtsverlies, kan de huid ter hoogte van de bovenarmen zijn elasticiteit verliezen waardoor de overtollige huid niet meer retraheert/verdwijnt.

Dit kunnen we behandelen door middel van een armlift. Tijdens deze ingreep onder algemene verdoving wordt het overtollig huid- en vetweefsel verwijderd. Er wordt een verticale incisie gemaakt ter hoogte van de binnenzijde van de bovenarmen (vanaf de elleboog tot aan de oksel). Indien nodig, na erg groot gewichtsverlies, kan deze incisie verlengd worden naar de binnenkant van de oksel. Het litteken ter hoogte van de binnenzijde van de arm is zichtbaar bij het dragen van korte mouwen. Door middel van liposuctie kan het resultaat geoptimaliseerd worden.

Er kunnen wonddrains achtergelaten worden gedurende enkele dagen om het resterend wondvocht af te voeren. Deze zullen dagelijks verzorgd worden door de thuisverpleegkundige tot deze verwijderd mogen worden.


Voorbereiding

  • Voor deze ingreep onder algemene verdoving dient u nuchter te zijn.
  • Een tijdige rookstop is erg belangrijk om wondhelingsproblemen te voorkomen.
  • Bij het nemen van bloedverdunners dient u deze tijdig te stoppen, bespreek dit zeker met de chirurg tijdens de raadpleging.

Postoperatief verloop

  • U dient gedurende 6 weken een elastische armkous te dragen om het resultaat te optimaliseren. Op die manier gaat de huid beter samentrekken en wordt seroomvorming (extra vocht aanmaak) verminderd.
  • U mag gedurende 6 weken geen zware (sportieve) inspanningen leveren.
  • Het is erg belangrijk zo snel mogelijk na de ingreep te mobiliseren (binnen de pijngrenzen), dit om oa trombose te voorkomen.

Mogelijke complicaties


Zoals bij elke operatie, geeft deze ingreep een risico op bloeding, infectie of een verstoorde wondheling. Ondanks het gebruik van een armkous, bestaat er nog een risico op seroomvorming dat soms aangeprikt moet worden. Verder hebben de littekens ter hoogte van de armen de neiging om te verbreden tijdens de genezing.