Plastische chirurgie Genk

Dijlift


Met deze ingreep wordt de verslapping van de huid aan de binnenzijde van de bovenbenen gecorrigeerd. Deze verslapping van de huid kan ontstaan door verlies van elasticiteit met het ouder worden maar ook na overmatig gewichtsverlies, waarbij de overtollige huid niet meer verdwijnt. Door het exces aan huid, kan dit last veroorzaken bij oa het sporten (bijvoorbeeld irritatie door schuren).

Tijdens deze ingreep onder algemene verdoving wordt er een horizontale incisie gemaakt in de liesplooi met, indien nodig, een verticale verlenging tot boven de binnenzijde van knie. Het overtollige huid- en vetweefsel wordt verwijderd. Door middel van liposuctie kan er bijkomend onderhuids vetweefsel worden verwijderd.

Er kunnen wonddrains achtergelaten worden gedurende enkele dagen om het resterend wondvocht af te voeren. Deze zullen dagelijks verzorgd worden door de thuisverpleegkundige tot deze verwijderd mogen worden.

Voorbereiding

  • Voor deze ingreep onder algemene verdoving dient u nuchter te zijn.
  • Een tijdige rookstop is erg belangrijk om wondhelingsproblemen te voorkomen.
  • Bij het nemen van bloedverdunners dient u deze tijdig te stoppen, bespreek dit zeker met de chirurg tijdens de raadpleging.

Postoperatief verloop

  • U dient gedurende 6 weken een elastische drukkous te dragen om het resultaat te optimaliseren. Op die manier gaat de huid beter samentrekken en wordt seroomvorming (extra vocht aanmaak) verminderd.
  • U mag gedurende 6 weken geen zware (sportieve) inspanningen leveren.
  • Het is erg belangrijk zo snel mogelijk na de ingreep te mobiliseren (binnen de pijngrenzen), dit om oa trombose te voorkomen.

Mogelijke complicaties


Zoals bij elke operatie, geeft deze ingreep een risico op bloeding, infectie of een verstoorde wondheling. Ondanks het gebruik van een drukkous, bestaat er nog een risico op seroomvorming dat soms aangeprikt moet worden. Verder hebben de littekens ter hoogte van de dijen de neiging om te verbreden tijdens de genezing.