Plastische chirurgie Genk

Schaamlipcorrectie


Bij sommige vrouwen zijn de binnenste (‘kleine’) schaamlippen groter dan de buitenste (‘grote’) schaamlippen. Dit kan naast het esthetisch aspect, heel wat fysieke hinder en zelfs aanhoudende last en irritatie veroorzaken in het dagelijks leven, oa bij fietsen, sporten, paardrijden, en het dragen van bepaalde kledij. Het kan ook leiden tot onzekerheid bij het douchen of bij het hebben van seksuele contacten.

Door middel van een schaamlipcorrectie of labiaplastie kunnen we dit probleem oplossen. Tijdens deze ingreep onder lokale verdoving, worden de binnenste schaamlippen (labia minora) hersteld tot een ‘normale’ grootte door een reductie/verwijdering van de overtollige huid. De huid wordt gehecht met zelfoplosbare hechtingen die achteraf niet verwijderd moeten worden.

Voorbereiding

  • Voor deze ingreep onder lokale anesthesie dient u niet nuchter te zijn.
  • Een tijdige rookstop is erg belangrijk om wondhelingsproblemen te voorkomen.
  • Bij het nemen van bloedverdunners dient u deze tijdig te stoppen, bespreek dit zeker met de chirurg tijdens de raadpleging.

Postoperatief verloop

  • U dient gedurende twee weken intensieve inspanningen, sporten en seksuele activiteiten te vermijden.
  • Dagelijkse hygiëne met grondig spoelen van de wonden is erg belangrijk.

Mogelijke complicaties


Zoals bij elke operatie, geeft deze ingreep een risico op bloeding, infectie of een verstoorde wondheling. De littekens na een schaamlipcorrectie genezen relatief snel en goed, toch is een goede hygiëne noodzakelijk.